Helpolla lämmintä leipää

Voiko olla enää helpompaa tapaa saada aikaiseksi leipää. Mielestäni ei. Ehkä vielä helpompaa kuin pataleipäkin on rapeakuoriset yön yli sämpylät. Jauhoja voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan, myös spelttijauhot ja gluteiinittomat jauhot käyvät. Sekoittelet vaan aineet sekaisin ja laitat kulhon kelmuun peitettynä jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mielellään vähän kauemminkin voi olla. Minä annoin olla 18 tuntia ennen leipomista.Taikina kohosi tosi hyvin.Nostelin kulhosta jauhotetuin kämmenin sopivan kokoisia nöttösiä suoraan pellille. Minulla annoksesta tuli 10 sämpylää.Veljeni vinkkasi minulle tämän ohjeen ja samalla hän kertoi ripotelleensa siivilän läpi sämpylöiden päälle vähän jauhoja. Näin niistä tuli vähän kivemman näköisiä. Itse ripottelin pinnalle myös vähän seesaminsiemeniä. Uunissa annoin olla 35 minuuttia. Sämpylöistä tuli ihanan rapeita.Niin helpolla syntyi hyvää lämmintä leipää.

10 thoughts on “Helpolla lämmintä leipää

      1. Sämpylöistä tuli niin hyviä👍🏻. Ihana rapsakka kuori ja pehmeä sisus. Tein heti uuden taikinan odottamaan huomista😀

        Tykkää

      2. Minäkin tehnyt jo kaksi kertaa ja toisella kerralla laitoin paljon kurpitsansiemeniä päälle ennen uuniin laittoa, sopivat hyvin sekä näöltä että maultaan 🙂

        Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s